Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου η Hellas Adventures καβαλάει τα ποδήλατα και κάνει πετάλι κοντά σε έναν απο τους κρυφούς παραδείσους της Αττικής, τη λίμνη Μπελέτσι!!
Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών, βορειοδυτικά της ομώνυμης κορυφής Μπελέτσι.
Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε τη διετία 1973-75 ως αποθεματικό δυναμικό νερού για έργα που τότε κατασκεύαζαν στην περιοχή αλλά και ως μελλοντικό βιότοπο. Αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά όσο και μόνιμα νηκτικά (πάπιες, κύκνοι), ψάρια, κυρίως κυπρίνοι και χέλια αλλά και αρκετές νεροχελώνες.

Πρόγραμμα εκδρομής:
Συνάντηση στις 10.00 π.μ. στο σχολείο των Αφιδνών (βλ. χάρτη) όπου θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας και θα παραλάβουμε τα ποδήλατα. Θα γίνει τελευταίος έλεγχος των ποδηλάτων και προσαρμογή αυτών στα μέτρα του κάθε αναβάτη και θα ξεκινήσουμε την ανάβαση προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μετά απο περίπου 25 λεπτά ποδηλασίας, 3 χιλιόμετρα απόσταση και 100 μέτρα υψομετρική διαφορά, θα μπούμε στους δρόμους του οικισμού και θα ποδηλατίσουμε στους δρόμους του απολαμβάνοντας το πράσινο και τον καθαρό αέρα του βουνού. Στα μέσα περίπου της συνολικής μας διαδρομής θα φτάσουμε στη λίμνη και θα παραμείνουμε για λίγη ξεκούραση, σνακ και φωτογραφίες. Ύστερα θα εγκαταλείψουμε εντελώς την άσφαλτο που μας συντρόφευε μέχρι τώρα και θα πάρουμε τον κατήφορο του γυρισμού αποκλειστικά απο χωμάτινη διαδρομή για να καταλήξουμε στο σχολείο του χωριού και με βαριά καρδιά να αφήσουμε τα ποδήλατα και να επιβιβαστούμε πάλι σε αυτοκίνητα 🙁
Συνολική διαδρομή περίπου 16χλμ
Μέγιστη υψομετρική διαφορά 240μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Η διαδρομή δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις ποδηλασίας καθώς πραγματοποιείται σε άσφαλτο και βατούς πατημένους χωματοδρόμους. ΟΜΩΣ επειδή στην αρχή υπάρχουν αρκετά ανηφορικά κομμάτια, θα πρέπει να υπάρχει απο τους συμμετέχοντες μια καλή φυσική κατάσταση έτσι ώστε ούτε αυτοί να ταλαιπωρηθούν αλλά ούτε να δημιουργήσουν πρόβλημα στην υπόλοιπη ομάδα. Οι πιό αρχάριοι μη ζηλεύετε γιατί θα έχετε κι εσείς την ευκαιρία να απολαύσετε την συγκεκριμένη τοποθεσία σε επόμενη εκδρομή που θα φτιαχτεί στα δικά σας μέτρα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:
10 ευρώ με ποδήλατο της Hellas Adventures
5 ευρώ για όποιον θέλει να συμμετάσχει με δικό του ποδήλατο

*Στην τιμή περιλαμβάνονται
-Ένας οδηγός ανα 5-7 άτομα
-Ποδήλατο/Κράνος
-Σνακ
-Νερά
-Όχημα ασφαλείας
-Σχεδιασμός και υλοποίηση της εκδήλωσης

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ

Εξασφαλίζετε την κράτησή σας με εξόφληση στην τράπεζα και προσωπικό μήνυμα στη σελίδα για να λάβετε την επιβεβαίωση κράτησης, έως και το πρωί της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου 2018

Αριθμός κατάθεσης: 5036090049341 (Τράπεζα Πειραιώς)
Για online πληρωμές ή καταθέσεις απο άλλες τράπεζες:
ΙΒΑΝ: GR72 0172 0360 0050 3609 0049 341
Ονοματεπώνυμο λογαριασμού: Τσάκας Στέφανος

Σε περίπτωση κατάθεσης ή μεταφοράς απο άλλη τράπεζα, το κόστος εμβάσματος (εως +4 ευρώ) βαραίνει τον καταθέτη, και το υπολογίζετε επιπλέον στην κατάθεση.
*Στην κατάθεση αφήνετε επώνυμο και προορισμό (π.χ. Αθανασόπουλος λίμνη μπελέτσι), προς αποφυγήν λάθους.

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Ποδηλασία

Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική ακυρώσεων και τους όρους συμμετοχής εδώ.

Τι να φέρεις μαζί σου

  • Άνετα αθλητικά ρούχα

  • Μικρό σακίδιο πλάτης

  • Αντηλιακό/Γυαλιά ηλίου

  • Ελαφρύ αντιανεμικό (αν υπάρχει)

Φόρμα Συμμετοχής