Συναντιόμαστε στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 25/11, στο πάρκινγκ του καταφυγίου ”Μπάφι” απ’όπου και θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας η οποία είναι εξ’ολοκλήρου μέσα σε πυκνό ελατοδάσος και δεν μας αφήνει καμια οπτική επαφή με το υπόλοιπο καμένο και στενάχωρο τοπίο.
Σε κάποια σημεία το δάσος είναι τόσο πυκνό και ήσυχο που νομίζεις οτι είσαι δεκάδες χιλιόμετρα μακριά απ’την πρωτεύουσα με τον κόσμο και τη φασαρία της. Θα εισπνεύσουμε καθαρό αέρα που μας προσφέρεται απλόχερα, θα πιούμε πεντακάθαρο δροσερό νερό απο πηγές που βρίσκονται στο διάβα μας, θα συναντήσουμε πολλά είδη δασικής χλωρίδας και ειδικά μανιταριών που αυτή την εποχή είναι αμέτρητα και δίνουν στο έδαφος μια διαφορετική ομορφιά!!
Η πανίδα του βουνού είναι επίσης ποικίλη και σίγουρα κάποια στιγμή θα συναντήσουμε και άτομα του κόκκινου ελαφιού (Cervus elaphus) το οποίο είναι ο πρωταγωνιστής της πανίδας στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας θα γίνουν 2 μικρές στάσεις σε σημεία που είναι ιδανικά γι’αυτό το λόγο.
Στο τέλος της διαδρομής μας θα γίνει προαιρετική στάση στο καταφύγιο για ρόφημα ή/και φαγητό πριν μπούμε στα αυτοκίνητα για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.
Σύνολο διαδρομής 14χλμ σε περίπου 4 ώρες μαζί με τις στάσεις

Τι να φέρεις μαζί σου

  • Άνετα  ρούχα

  • Πεζοπορικά παπούτσια με καλή πρόσφυση

  • Μικρό σακίδιο πλάτης

  • Αντηλιακό/Γυαλιά ηλίου/Σκούφο (ανάλογα με τον καιρό)

  • Αντιανεμικό μπουφάν

  • Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά αλλά θα διευκολύνουν πολύ σε κάποια σημεία της διαδρομής μας)

Φόρμα Συμμετοχής